„Ismét szabadon!” – közölték a hajnalban előállított MKKP-társelnökök

„Ismét szabadon!” – közölték a hajnalban előállított MKKP-társelnökök

Kovács Gergőt, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökét beteszik a rendőrautóba (Fotó: Jeti Válasz/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön reggel 9 órakor szabadult a hajnali fél egykor, a kata elleni tüntetésről előállított Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnöke.

A hvg.hu cikkéből kiderül, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint azért állították elő szabálysértés miatt a két politikust, mert „az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre.”

A cikk által hivatkozott videófelvétel tanúsága szerint a rendőrök először Kovács Gergely ellen léptek fel, majd amikor Döme közbeavatkozott, őt is lefogták és előállították.

Szabadulásukat reggel 9 óra után a következő bejegyzésben közölték közösségi oldalukon: „Ismét szabadlábon”.

A hvg.hu megkereste az ügyben a rendőrséget, és az is kiderült, hogy Kovács Gergelynél kábítószergyanús anyagot találtak. A pártelnök az I. kerületi rendőrkapitányságon zajlott kihallgatása során elismerte, a nála talált anyagból fogyasztott is. Ezt követően házkutatást tartottak a lakásán, ahol szintén kábítószergyanús anyagot találtak. Döme Zsuzsannát ugyancsak kihallgatták.