Jakab Péter bejelentette: indul az előválasztáson

Jakab Péter bejelentette: indul az előválasztáson

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Ezt hétfő este a Facebook-oldalára feltöltött évértékelő videójában jelentette be.

2020 a kormánynak a vég kezdete, az országnak viszont az újrakezdés lehetősége – húzta alá a Jobbik elnöke.

Válasszunk közös ellenzéki képviselőjelölteket, közös miniszterelnök-jelöltet 2021-ben, hogy egy az egyben állunk ki a Fidesszel szemben. Hozzátette: az előválasztáson a nép fogja eldönteni, kit talál alkalmasnak, arra, hogy győzzön a kormánypárttal szemben és utána képviselje a szavazókat. Lesznek parázs viták, de a nap végén nem egymást, hanem a Fideszt kell legyőzni – mondta Jakab Péter. Hozzátette: az előválasztás a jelöltek vitáiról szóljon, ne az ellenzéki pártok versenyéről. Vigyáznunk kell egymásra, hogy a nap végén mindenki nyertes legyen – tette hozzá.

„Mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet kívánok. Ha jómagam ezt a küzdelmet miniszterelnök-jelöltként segíthetem, úgy vállalom ezt, ha a nap végén mást kell támogatnom, a nemzetért azt is megteszem” – jelentette be ezzel Jakab Péter, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson.

Az a kormány tudja kivezetni az országot ebből a válságból, amelyik mögött nemzeti egység van – mondta Jakab Péter. Hozzátette: ennek az országnak nem gyűlöletre, hanem összefogásra és szolidaritásra van szüksége. Milyen összefogást akar az, aki szerint a nő szánalomra méltó, aki szerint az ellenzék moslék – tette fel a költői kérdést. Szerinte a Magyarország legkirekesztőbb, leggyűlölködőbb pártja a Fidesz.

Pont egy éve lett pártelnök, az azóta eltelt időszakról szólva elmondta: egy éve a nemzet megtörhetetlen lelki erejének nevezte a Jobbikot, amelynek feladata a nemzet egyesítése, és mostanra „a Jobbik 6 százalékosról 14 százalékos párttá vált”, amely a fiatalok körében a legnépszerűbb politikai erő lett. Megváltozott az is, hogy „túl sokan ülnek a Jobbik szekerén és kevesen húzzák” azt – mondta.

Mindenki változik, de attól hogy a Fidesz szélsőjobboldali lett, még a Jobbik nem lett baloldali. Mi jobbikosok sokat változtunk, erre büszke vagyok – mondta. Ez tette lehetővé az ellenzéki összefogást, ami aztán lehetővé teszi a kormányváltást és egy jobb Magyarország megteremtését. A Jobbik nélkül hiányozna az ellenzéki összefogás jobb lába. E nélkül nem lehetne legyőzni ezt a rendszert, együtt viszont képesek vagyunk rá – tette hozzá.

Jakab Péter szerint történelmi jelentősége volt annak, hogy 2020-ban leültek egymással az ellenzéki pártvezetők. Az összefogás a nemzet igazi tartaléka.

Az új nemzeti egységkormány vállalja a társadalmi egység megteremtését, nem lesznek kivételezettek, véget vetünk az urambátyám világnak, a nemzet évtizedes kettéosztottságának – mondta.

Mindenkinek meg kell kapnia, ami neki jár, aki lop, részt vesz a nemzet kifosztásában, kapjon büntetést, aki tisztességgel dolgozik, kapjon tisztességes fizetést. Ne legyen két Magyarország, egy a vidéknek, egy a fővárosnak, egy az ellenzéknek, egy a kormánynak, egy a szegénynek, egy a gazdagnak. Véget fogunk vetni a vidék és Magyarország leszakadásának – ígérte. 2022-ben erről is döntenünk kell, maradjunk Európában vagy sem. Orbán Viktor menni akar, mi viszont maradni – mondta.

Mi maradunk Európában, európai jogokat és béreket követelünk a magyaroknak, ezért fogunk dolgozni – tette hozzá.

Az ellenzéki előválasztáson eddig több név is felmerült már, így Márki-Zay Péter is jelezte, hogy indulna, ahogy Pálinkás József is. A DK még nem nevezte meg hivatalosan jelöltjét, de minden valószínűség szerint Dobrev Klára lesz az. Az Azonnali a napokban arról írt, hogy a Momentum Mozgalom Fekete-Győr András pártelnököt jelöli. Karácsony Gergely egyelőre azt közölte, hogy nem indul.

Az ellenzéki összefogás pártjai azt jelentették be, hogy október 23-ára meglesz a közös miniszterelnök-jelölt és a 106 közös egyéni választókerületi jelölt is.