Jakab Péter leficsúrozta a fideszeseket, Kövér megvonta tőle a szót

Jakab Péter leficsúrozta a fideszeseket, Kövér megvonta tőle a szót

Kövér László házelnök Jakab Pétert figyelmezteti 2021. május 17-én az Országgyűlésben. Forrás: országgyűlési közvetítés.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megvonta a szót Jakab Péter Jobbik-elnöktől Kövér László (Fidesz) házelnök az Országgyűlés hétfői ülésén.

Jakab Péter napirend előtti felszólalásában a kormányzati válságkezelést kritizálta. „Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?” – kérdezte egy ponton, arra utalva, hogy az Alkotmánybíróság több ponton kifogásolta a jogszabályt. Erre Kövér László magához ragadta a szót. „Ne sértegesse képviselőtársait, mert el fogom venni a szót. Ez az utolsó alkalom, hogy figyelmeztetem, legközelebb nem fogok ezt megtenni. Folytassa” – mondta neki a házelnök.

„Ugye önről is lehet ez a véleményem” – kérdezett vissza Jakab, aki ezt követően már nem sok mindent mondhatott. Mert Kövér közölte vele, hogy megvonta tőle a szót és megkérte, hogy üljön le.

„Foglaljon helyet és tanulmányozza a házszabályt, amelyben több helyen van arról szó, hogy nem sértegetheti a képviselőtársait és a házelnököt és az ülésvezető elnököt meg különösképpen nem” – mondta a még mikrofon nélkül, állva beszélő Jakabnak, aki azt mondta még Kövérnek, hogy „vegyél perzsaszőnyeget, ficsúr”.

Ezt követően Kövér még annyit mondott, hogy „ennek is meglesz a következménye, nem csak a mai ülésen, hanem még továbbmenően”.

Ismert, Kövér László tavaly 4,4 millió forintra büntette Jakabot a krumplis akciójáért. A perzsaszőnyeggel a Jobbik elnöke arra a tavalyi hírre utalhatott, hogy 136 millióért vett gyapjúszőnyegeket Kövér László hivatala.