Jámbor András: Ideje, hogy tisztázza a rendőrség, hogy mi történt a kitörés napi támadások ügyében

Jámbor András: Ideje, hogy tisztázza a rendőrség, hogy mi történt a kitörés napi támadások ügyében

Jámbor András sajtótájékoztatója 2023. március 4-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd azt kéri a rendőrségtől, hogy tisztázza, mi történt a kitörés napi támadások ügyében – közölte Jámbor András a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, a Szikra Mozgalom országgyűlési képviselője szombati, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint. Elmondta, a három hete Budapesten történt, több erőszakos bűncselekménnyel kapcsolatban a Szikra Mozgalom egyik tagját is meggyanúsították, véleménye szerint azonban ehhez a bizonyítékok nem elegendőek. Hangsúlyozta, arra kérik a nyomozó hatóságot, hozzák nyilvánosságra a bizonyítékokat, valamint arra, vizsgálják ki, „hogyan szivárgott ki” tagjuk, valamint családjának, élettársának neve, Facebook-profilja. Az MTI híréből nem derül ki, de a rendőrség kiengedte a gyanúsított nőt.

A képviselő sajtótájékoztatóján kérte azt is, mondja ki a nyomozóhatóság, hogy sem vele, sem a Szikra Mozgalommal kapcsolatban semmilyen eljárás nem folyik, semmilyen bizonyíték nincsen, ami arra utalna, hogy közük lenne az erőszakos cselekményekhez. Jámbor András szerint mivel az elmúlt hónapokban a Szikra és ő maga is olyan ügyekbe állt bele, amelyek nem kedveznek a kormányzatnak, ezért lejárató kampány indult ellenük.