Jobbik: Ha kötelező a maszk, legyen ingyen

Jobbik: Ha kötelező a maszk, legyen ingyen

Fotó: Unsplash/Claudio Schwarz Képünk illusztrációó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amennyiben kötelező a maszkhasználat a közterületeken, akkor adják is oda ingyen az embereknek – ezt követeli a Jobbik. Arra hivatkoznak, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter úgyis az állampolgárok pénzén vette azokat tonnaszámra. – Biztosítsa az állam a segítséget minden magyar embernek, és juttasson el maszkot minden háztartásba! – sürgeti a Jakab Péter által vezetett ellenzéki párt.

Orbán Viktor miniszterelnök az állami televíziónak adott kedd esti interjújában jelentette be, hogy az éjféltől életbe lépő szigorítások értelmében kötelező lesz maszkot hordani a közterületeken is.

A Jobbik egyúttal arra is felszólította Orbán Viktort, hogy „ne a biztonságosságot megnyugtatóan garantálni nem képes, keleti despota cimboráitól rendeljen bizonytalan minőségű vakcinákat”, hanem az Európai Unió által megrendelt, klinikailag tesztelt és hatásosnak bizonyuló amerikai, illetve német vakcinákból szerezzen meg minél többet a magyar emberek számára.