Jön a „vármegyei” és az országos bérlet

Jön a „vármegyei” és az országos bérlet

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bevezetik az országos és a kedvezményes „vármegyebérletet”, amely buszra és vonatra egyaránt érvényes lesz – jelentette be Orbán Viktor a szombati huszonnegyedik évértékelőn. – Akik tömegközlekedéssel járnak dolgozni komoly összeget spórolhatnak – tette hozzá a miniszterelnök. Lényegében ez volt a legkonkrétabb ígéret, amely elhangzott a beszédben.

A havi „vármegyei” bérlet minden megyében ugyanannyiba fog kerülni, és 50 forinttal olcsóbb lesz, mint a havi BKK-bérlet, azaz 9450 forintba kerül majd. Az országbérlet havi ára 18 900 forint lesz.

Ezzel a bérlettel a MÁV és a Volánbusz helyközi járatain lehet majd utazni, a vármegyeivel az adott megyén belül, az országossal vélhetően az egész ország területén. Egyéb részleteket azonban nem árult el a miniszterelnök, csak annyit, hogy május elsejével élnek a kedvezményes bérletformák. Azt viszont nem tudni, hogy mi lesz a budapesti tömegközlekedés sorsa, a BKV-ra is vonatkozik-e majd a kedvezmény.

Orbán Viktor évértékelő beszédéről szóló közvetítésünket ITT olvashatja.  

Címkék: Orbán Viktor, bérlet