Jövő héten sem szállít a Mol több benzinkútra üzemanyagot

Jövő héten sem szállít a Mol több benzinkútra üzemanyagot

A Mol üzemanyagtöltõ-állomása a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több benzinkút is kapott levelet a Moltól arról, hogy a jövő héten sem tudnak üzemanyagot szállítani – közölte a Független Benzinkutak Szövetsége. Azt nem részletezték, hogy mennyien kaptak ilyen értesítést, csak azt írták, hogy több partnerük és tagtársuk is megkapta a tájékoztatást. Ez már a harmadik hét lesz, amikor hasonlóval kell szembenézniük.

A Mol által küldött levélben a társaság azt írja, hogy „az ország működése és energiabiztonsága érdekében” optimalizálniuk kellett az ellátási stratégiájukat, ezért nem tudnak a december 5-én kezdődő héten dízelt és motorbenzint biztosítani az érintetteknek. – Vállalatunknak az egész régió energiaellátásában kiemelt stratégiai szerepe van és felelősek vagyunk azért, hogy az ország minden pontján legyen a működéshez szükséges üzemanyagmennyiség – írták, hozzátéve, hogy a jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyezniük és egyelőre fenn kell tartaniuk az átmeneti korlátozásokat.

Az utóbbi időszakban Budapesten és vidéken is egyre több volt az olyan kút, ahol egyáltalán nem lehetett kapni valamelyik ársapkás termékből vagy csak korlátozott mennyiséget adtak ki. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a napokban azt mondta, hogy az ársapka fenntartásának egyik feltétele, hogy a Barátság vezetéken zavartalanul érkezzen az olaj, a másik pedig, hogy a százhalombattai finomító működjön. Ugyanakkor az Index csütörtöki értesülése szerint tovább csúszik a Mol százhalombattai finomítójának újraindítása, mert a legutóbbi nyomáspróbán újabb műszaki gond akadt.