Tállai András: júliusban jön az évközi nyugdíjemelés

Tállai András: júliusban jön az évközi nyugdíjemelés

Fotó: Unsplash/Huy Phan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Júliusban kapják meg az érintettek az évközi nyugdíjemelést, ennek mértéke 3,9 százalék lesz, amely januárig visszamenőleg jár – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, s a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik. A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap – idézi az MTI a Magyar Nemzetben megjelent interjút.

„A folyósítás a megszokott módon történik, vagyis aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én írják jóvá, aki postai úton kapja meg a nyugdíjat, annak a szokásos naptári napon viszi ki az összeget postás. A kiegészítő emeléssel a 2,6 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít egy hónap múlva az államkincstár”.

Ha kell, novemberben újra kapnak emelést az idősek, szintén a teljes évre. A 13. havi nyugdíj jövő februárban érkezik majd – mondta az államtitkár. A jövő év elején 13. havi nyugdíj címén több mint 370 milliárd forintot kaphat kézhez együttesen az érintett közel 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy.