Júniustól Brassóba is repülhetünk Budapestről

Júniustól Brassóba is repülhetünk Budapestről

A brassói reptér (Fotó: Brassó Megyei tanács)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június közepétől heti háromszor repülhetünk Budapestről Brassóba, derült ki a Wizz Air foglalási rendszeréből. A járatok kedden, csütörtökön és szombaton reggel negyed hatkor indulnak Budapestről, és – helyi idő szerint – reggel nyolckor indulnak vissza Brassóból. Az árak egyelőre elég borsosnak tűnnek – júniusra egy oda-vissza út 50 ezer forint körüli összegért foglalható. A Wizzair újraindít egy korábban bezárt romániai járatot is Budapestről: szintén június közepétől naponta repülhetünk a bukaresti Otopeni légikikötőbe. Ezek a jegyek sem olcsók egyelőre, hatvan-hetvenezer forint körül foglalhatóak oda-vissza.

Az újonnan épített brassói repülőtéren 2022 decemberében szállt le az első gép. A hivatalos nevén Brașov-Ghimbav nemzetközi repülőtér 70 millió euróba került, futópályája 2820 méter hosszú és 45 méter széles. A kétszintes utasterminálja összesen 12 400 négyzetméter, ami a számítások szerint évi egymillió utas kiszolgálására elegendő. Eltart egy ideig, amíg elérik a kapacitásuk felső határát: eddig csak Londonba és Dortmundba lehetett repülni innen, vagyis Budapest lesz a harmadik célállomás. Az új járat vélhetően főként a Kovászna és Hargita megyei magyaroknak rövidíti le az utazási időt a magyar fővárosba.