Ezért írt levelet Orbán Viktornak Karácsony Gergely

Ezért írt levelet Orbán Viktornak Karácsony Gergely

A felújított Lánchíd, autók nélkül (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapestiek véleménye kötelez engem is, a kormányt is, a miniszterelnököt is – erről küldtem levelet Orbán Viktornak – kezdi szerda délelőtti Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint mindenkinek tisztában kell lenni azzal, hogy „a Budapest-ellenes politika országrontó politika.” Karácsony Gergely egyúttal kezdeményezte, hogy a miniszterelnök hívja össze a Budapest-kormány egyeztető fórumot, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát. 

A kormányfőnek írt levélben arról is ír, kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlésnél, hogy az Alaptörvényben biztosított felterjesztési joggal élve követelje a kormánytól a Budapestet sújtó sarcpolitika felülvizsgálatát. Azt is kijelenti, hogy Budapest önkéntesen nem fizet több szolidaritási hozzájárulást a kormánynak a tárgyban indított közigazgatási per jogerős lezárultáig. Ugyanakkor fizetési felszólítást küld az építési és közlekedési miniszternek a Széchenyi lánchíd felújításához szerződésben rögzített hatmilliárd forintos kormányzati hozzájárulás haladéktalan megfizetésére. Végül emlékeztet arra, hogy véglegesítik a Lánchíd jelenlegi forgalmi rendjét, folytatja a Clark Ádám tér, illetve a Széchenyi István tér zöldítését célzó tervezést. A budapesti lakógyűlés eredményéről, amely szerint a Lánchidat lezárják az autóforgalom elől, a Magyar Hang is beszámolt.