Karácsony: A Fővárosi Önkormányzat nem teszi ki az alaptörvény bevezetőjét

Karácsony: A Fővárosi Önkormányzat nem teszi ki az alaptörvény bevezetőjét

A nemzeti hitvallás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Főpolgármesteri Hivatalban a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat helyére az 1848. március 15-én elfogadott 12 pont másolata kerül.

A Fővárosi Önkormányzat nem tesz eleget a kormány kérésének és nem helyezi ki az Alaptörvény bevezetőjét - írta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán. A Főpolgármesteri Hivatalban a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat helyére az 1848. március 15-én elfogadott 12 pont másolata kerül - Ez a dokumentum áll a legközelebb ahhoz, hogy összefoglalja azt, amiben a szabad magyarok hittek a múltban - tette hozzá. 

Mint arról lapunk is beszámolt, a kormány előírta, hogy a 2010. évben kihelyezett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok helyére a Nemzeti Hitvallást kell kihelyezni a középületekben, "méltó és a középület sajátosságainak megfelelő, jól látható helyen". 

A határozat szerint „a színes formátumban, nyomdai kivitelezésű Nemzeti Hitvallást 500 × 700 mm méretű, álló téglalap alakú keretbe kell foglalni.”

- Én lennék a legboldogabb, ha Magyarországnak lenne valódi alkotmánya. Amelyet mindenki tisztel, amely létrehozza a szabad és egyenlő, egymás méltóságát soha meg nem kérdőjelező magyarok politikai otthonát. A magyar köztársaságot - reagált posztjában Karácsony Gergely, aki szerint a Fidesz egypárti Alaptörvénye nyilvánvalóan nem ilyen. - Azt még azok sem tisztelik, akik megszavazták, hiszen az elmúlt években kilencszer módosították, a fő szerzője pedig egy brüsszeli ereszcsatornán távozott a közéletből - tette hozzá.