Karácsony Gergely a maguk pecsenyéjét sütögető pártokról

Karácsony Gergely a maguk pecsenyéjét sütögető pártokról

Karácsony Gergely főpolgármester (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely sem hagyta szó nélkül a vasárnapi jászberényi választást, ahol a függetlenként induló Budai Lóránt kétharmados többséggel szerezte meg újra a polgármesteri posztot, súlyos vereséget mérve ezzel fideszes ellenfelére. Tanulságként a főpolgármester azt írta, hogy „az önkormányzati választásoknak a helyi közösségekről kell szólnia, nem a maguk pecsenyéjét sütögető pártokról”. Szavai szerint „a kiütéses győzelem egyszerre világos üzenet az állampártnak és az ellenzéknek”.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben induló Budai Lóránt 8 267 szavazatot szerzett, ez 67,24 százalékot jelent. A Fidesz által támogatott, de ugyancsak függetlenként induló Besenyi Orsolya 3 671 voksot kapott, ami 29,86 százaléknak felel meg. Emellett a város mind a tíz választókörzetében a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjei nyertek.

Budai Lóránt a győzelme után arról beszélt, hogy megéri tisztességesnek lenni, megéri pozitív kampányt csinálni és tisztességgel, becsülettel, alázattal vezetni a várost. – Ez egy óriási eredmény, és szerintem rajtunk túlmutat, országos eredmény – fogalmazott.