Karácsony Gergely arra kéri a budapesti orvosokat, maradjanak a MOK tagjai

Karácsony Gergely arra kéri a budapesti orvosokat, maradjanak a MOK tagjai

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Arra kérem a budapesti orvosokat, maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának (MOK). Budapest vezetése továbbra is kiemelt partnerének tekinti az orvosok legjelentősebb szakmai érdekképviseletét, a Magyar Orvosi Kamarát – jelezte Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.

Szerinte a jövő leginkább az oktatásban és az egészségügyben dől el, az életünk minősége múlik a pedagógusok, az orvosok, az egészségügyben dolgozók munkáján. – A kormány azonban harcban áll velük, most a Magyar Orvosi Kamara ellen indultak hadba. Hogy miért? Mert véleményük van, mert szót kérnek. Szót kérnek azért, hogy az egészségügyet, mindannyiunk közös ügyét ne titkos koncepciók forgassák fel, hanem legyen végre olyan szakmailag megalapozott rendezési terv, ami a hazai egészségügyet hosszabb távon vezeti a javulás irányába, mindezt korszerű minőségbiztosítás alapján – vélte.

Szerinte a Fővárosi Önkormányzat jogkörei erősen korlátozottak az egészségügy terén, „mi mégis több lépésben határoztuk el a budapestiek egészségügyi ellátásának javítását, ezt szolgálja a CT programunk, és az a szakmai párbeszéd is, amire a járvány ellen védekezésünk a példa”. – A Magyar Orvosi Kamara Budapest kiemelt szakmai partnere, hiszünk az alapelvben: „semmit rólunk nélkülünk”, ezért az orvosi kamara bevonását az egészségügy átalakításába közös érdeknek tekintjük – hangsúlyozta.

A kormány hétfőn terjesztette a Fidesz-KDNP többségű parlament elé, majd kedden már meg is szavazták a MOK kiüresítését, erről itt írtunk.

A Magyar Hang friss nagyinterjúja Karácsony Gergellyel itt olvasható.