Karácsony Gergely: Az Orbán-kormány a Harry Potter meg a Netflix ellen harcol

Karácsony Gergely: Az Orbán-kormány a Harry Potter meg a Netflix ellen harcol

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma Magyarországon százezreknek jelent gondot a megélhetés, 2021-ben Magyarországon, Európa közepén tízből négy gyerek még mindig éhesen megy iskolába minden nap – erről írt vasárnap a Facebook oldalán Karácsony Gergely.

A Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a Orbán-kormány nem tesz semmit a valódi ellenség, a szegénység és a kilátástalanság ellen, ehelyett mesekönyvek, a Harry Potter meg a Netflix ellen harcol. A politikus itt a melegellenes törvényre utalt: a Netflixet azért érte sok bírálat a kormányoldalról, mert rendszeresek a meleg szereplők a sorozataiban és filmjeiben, a Harry Potterről pedig az RTL Klub jelezte, hogy a jogszabály szerint azt nem adhatnák le egy délutáni műsorsávban.

A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztásra hivatalosan ugyan még nem, valójában azonban már javában zajlik a kampány.