Karácsony Gergely elárulta, tavaly hány fát ültetett a főváros

Karácsony Gergely elárulta, tavaly hány fát ültetett a főváros

Faültetés a Pesterzsébeti erdőben a főpolgármester közreműködésével. (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly 14 500 erdészeti facsemete elültetésével növeltük meg Budapest erdeinek ökológiai értékét – írja Karácsony Gergely legújabb Facebook-posztjában. Emellett 1520 koros, iskolázott fát is elültettek a fővárosban. 

A Főkert munkatársai több mint 23 ezer fánál végeztek valamilyen állapotmegóvási, balesetmegelőzési beavatkozást – teszi hozzá a főpolgármester. 

Az egyik legnagyobb parkosítási munka a tavasszal átadott Pünkösdfürdő parkhoz fűződik, ahol több mint 600 fa, 6000 cserje és 10 000-nél is több évelő elültetésével alakítottak ki zöld környezetet. 

Lapunk is írt arról, hogy az erősödő klímaváltozás közepette egyre inkább teret nyer az a koncepció, hogy természetalapú megoldásokkal kell helyreállítani a víz természetes körforgását, azaz a tájat kell felhasználni a víz visszatartására. Így a városokban is törekedni kell arra, hogy ne építsenek be, illetve aszfaltozzanak le minden területet, hanem minél több zöldfelületet kell meghagyni, fákat, bokrokat kell ültetni, amelyek képesek magukba fogadni, illetve elvezetni akár nagyobb mennyiségű vizet is.