Karácsony Gergely szerint jól működik az új forgalmi rend

Karácsony Gergely szerint jól működik az új forgalmi rend

A felújított Lánchíd, autók nélkül (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a dugó nélküli Lánchídon, a mostani tesztidőszak eddigi eredményei azt igazolják, hogy jól működik az új forgalmi rend – írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

Ezt igazolja szerinte, hogy a lánchídi buszokon utazó napi több, mint 12 ezer ember egy nap alatt összesen 368 órával kevesebb időt kell, hogy eltöltsön utazással. Példaként említette, hogy a Krisztina térről a József nádor térig a felújítás kezdete előtt átlagosan több mint 8 percig tartott az út, ma pedig ugyanezt az utat három perccel gyorsabban, alig több mint 5 perc alatt teszik meg a buszok.

„A buszok korábban rendszeresen dugóban araszoltak a hídon és környezetében, ez pedig mindenkinek rossz volt, függetlenül attól, hogy éppen autóban vagy buszban ülve ragadt be a két part közé” – fogalmazott.

Mint közölte, a Lánchíd forgalmát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a továbbiakban is vizsgálni fogja, hogy a budapestiek megalapozottan formálhassanak véleményt a híd végleges forgalmi rendjéről.

Mint megírtuk, a Lánchidat tavaly december 16-án helyezték ideiglenes forgalomba, azóta használhatják a BKK járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők. Autóval – a taxik kivételével –tehát nem lehet felhajtani, gyalog pedig a felújítás végleges szakaszának lezárta után lehet használni a hidat.