Karácsony Gergely szerint Vitézy a Fidesz jelöltje lesz

Karácsony Gergely szerint Vitézy a Fidesz jelöltje lesz

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nap végén Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje lesz, és nem gondolom, hogy Szentkirályi Alexandra végig fogja csinálni a kampányt – így reagált Karácsony Gergely főpolgármester a Telexnek. Mint megírtuk, kedd reggel a volt közlekedési államtitkár bejelentette, hogy indul a főpolgármesteri posztért.

Arra a kérdésre, hogy miért tartja fideszes jelöltnek Vitézy Dávidot, Karácsony emlékeztetett arra, hogy Vitézy a Fidesz-kormányban volt államtitkár, és előtte több mint 12 éven keresztül a Fidesz politikusa volt. Szakmailag elismeri Vitézy Dávidot, de ő most politikai posztra indul – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy Vitézy kitől vehet el szavazatokat, a főpolgármester úgy válaszolt: Vitézy egy fideszes politikus, aki fideszes szavazókat tud elérni, ezért a nap végén a Fidesz jelöltje lesz. – A Fideszről meg pontosan lehet tudni, a nőket azért rakják rá a táblára, hogy aztán le lehessen venni őket. Szerintem a kormányszóvivő asszony jövője is nagyjából így néz ki – tette hozzá.

Karácsony azt is mondta: a fő problémája az, hogy Budapest összes problémáját – ideértve a politikai természetűeket is – az a kormányzati politika okozza elsősorban, amit Vitézy is egész életében képviselt és szolgált. A főpolgármester szerint a budapestiek ezt „pontosan tudják, és ennek megfelelően fognak szavazni”.