Karácsony Gergely üzent Magyar Péternek: Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza

Karácsony Gergely üzent Magyar Péternek: Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ideje volt már, hogy Magyar Péter mondjon valamit Budapestről, ha már egyedüliként a fővárosban állított listát a pártja. Tartozott ezzel a budapestieknek. A haszontalan mondatoknak is van hasznuk: kiderül belőlük, hogy a Tisza fővárosi indulása nettó pártépítés, semmi köze Budapest valóságához, valós problémáihoz – erről írt Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán hétfőn. Megjegyezte: „Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza”.

Magyar Péter hétfői, Telexnek adott interjújában többek közt arról beszélt, az elmúlt öt évben „nem volt gazdája a városnak”, de eleve harmincnégy év alatt alig történt valami a városban. – A '48-as forradalom alatt Széchenyiék másfél év alatt felépítették a Lánchidat,” ma pedig „három vagy négy év alatt sikerült felújítani a Lánchidat, de az áráról ne beszéljünk, az is háromszor annyi lett, mint amennyit terveztek – tette hozzá. Azt a kérdést is feltette: „Hogy nem jutottunk el odáig Budapesten, hogy megépüljön egy gyalogos híd mondjuk a Parlamentnél vagy a Lánchídnak az egyik meg a másik oldalán?”.

Karácsony szerint az még hagyján, ha valaki nem ismeri a Lánchíd történetét. – Széchenyiék valóban csodát tettek a megépítésével, de ehhez nem másfél évre, hanem egy évtizedre volt szükségük. Az azonban már vaskos politikai hazugság, hogy a híd felújítása hosszú évekbe és a tervezett összeg sokszorosába került. Ilyet még a fékezhetetlen agyvelejű Budai Gyula sem mert állítani. A valóság ezzel szemben az, hogy a Lánchíd felújítása két év alatt, a tervezett költségkeretnél kevesebb pénzből készült el – tette hozzá. A főpolgármester szerint „tök jó lenne egy gyaloghíd a Dunán, de aki csak egy kicsit is ismeri a klíma- és a lakhatási válságban szenvedő Budapest valódi problémáit, az tudja, hogy ez az ötlet nincs az első megoldandó ezer ügy között”. – Tiszta szerencse, hogy ezeket a tévedéseket és félreértéseket is lesz alkalmunk megvitatni már most vasárnap, a fővárosi listavezetők vitáján, én biztosan ott leszek – tette hozzá.