Karácsony Gergely: Városdiplomáciai Akadémiát indít a főváros

Karácsony Gergely: Városdiplomáciai Akadémiát indít a főváros

Karácsony Gergely és a V4-es főpolgármesterek (Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapest tavaly október óta aktív és ambíciózus városdiplomáciát folytat, és ahhoz, hogy ez a munka még sok évig folytatódhasson, a Főváros Városdiplomáciai Akadémiát indít idén ősztől – jelentette be a főpolgármester hétfőn Facebook-oldalán. Mint írja, az akadémia fogja biztosítani a városdiplomata-utánpótlást, egyetemi hallgatók és a közelmúltban végzett diplomások bevezetésével a nemzetközi és városdiplomáciai életbe.

A főpolgármester szerint a profi képzés garanciája, hogy Balázs Péter volt külügyminiszter és CEU-professzor elvállalta a Városdiplomáciai Akadémia vezetését.

Karácsony az eddigi városdiplomáciai tevékenységeket is ismerteti posztjában: „Európai városi koalíciót építettünk és közösen lobbizunk közvetlen forrásokért az Európai Uniónál, a Visegrádi Négyek bázisán építjük a nemzetközi nagyvárosok értékalapú Szabad Szövetségét demokráciáink megvédésére, partnerségre törekszünk a Budapesten működő nemzetközi cégekkel, az itt élő expatokkal és a budapesti diaszpórával, tapasztalatokat cserélünk fenntartható közlekedésről, okosvárosról, részvételi költségvetésről testvér- és partnervárosainkkal világszerte, bekapcsolódunk a klímaváltozással foglalkozó városdiplomáciai hálózatok munkájába.”

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3443948228971332?__xts__[0]=68.ARCNZgeo_2p4wnUdQ4CASjXA5WJRm0ElC7_tWnT7pMEDaXArf4h86KhkR5c7Ub_OYy7IlGuT0l8aljeeKHxmOKpE9wcWK_HaXUwydBZBzVexwuiPVDkkNAVFhKrNLEDe8pqDY38bRUgejhnDNiJO2nsZ1sv6nO5wsNztMK0pNE95vO4YOw6KD5HqG7M2DqD0xrfMDm8RwFoc5gHkCtI9dJqrTddeWGA-o-WAbYbjNLTj7NeONvLt3f6dGTvq9s3RalhLTJ0uIDo8uryLONCOEEi_cdYBX1v0ua_46TvQ1Z6pDFidUCatmsRKA_aVz5GCs5lXAMC_S1XRsY9qoBpEJMw2OGsm14HMQBIndIeuZMtc&__tn__=-R