Karácsony Gergelyt is felhívta az ál-Klicsko

Karácsony Gergelyt is felhívta az ál-Klicsko

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több nyugat-európai főpolgármesterhez hasonlóan Karácsony Gergelyt is felhívta valaki, aki pontosan úgy nézett ki és beszélt mint Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester. Budapest vezetője erről a közösségi oldalán számolt be.

Mint írta, a videóhívásra való megkeresés a kijevi főpolgármesteri hivatal domainjét használó e-mail címről érkezett, és mivel korábban is kapcsolatban voltak a munkatársaikkal, így nem volt okuk gyanúra. – Noha a hívás nagy részében releváns, az Ukrajna elleni háborúval és menekültválsággal kapcsolatos beszélgetés folyt, a hívás végéhez közeledve több furcsa, gyanút keltően provokatív jellegű kérdés is elhangzott, ami miatt a hívást a tervezettnél jóval korábban be is fejeztem – közölte Karácsony Gergely.

A történtekről hivatalosan tájékoztatja a magyar titkosszolgálatokat felügyelő minisztert, és felkéri a Főpolgármesteri Kabinet Városdiplomáciai Csoportját, hogy az Ukrán Nagykövetséggel, a magyar nemzetbiztonsági szervekkel és a többi érintett európai nagyvárossal egyeztetett módon tárja fel a professzionális deepfake technológiát használó csalás részleteit.

Az igazi Vitalij Klicskóval pedig hamarosan videóhívás keretében egyeztet – fűzte hozzá.