Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a főpolgármester-választáson

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a főpolgármester-választáson

Karácsony Gergely, Gelencsér Ferenc és Donáth Anna közös tájékoztatója. (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a főpolgármester választáson – jelentették be a Momentum politikusai a Karácsony Gergely főpolgármesterrel közös sajtótájékoztatón. – A Momentum Mozgalmon soha nem fog múlni, hogy közös jelölt legyen azokon a helyeken, ahol az ellenzék győzhet – mondta Gelencsér Ferenc, a párt elnöke.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője Gelencsér Ferenchez hasonlóan szót ejtett arról: vannak vitáik a főpolgármesterrel, de van közös alapjuk. – A szabadság mellett a zöld értékek is hozzátartoznak a politikánkhoz – fogalmazott. Szerinte nem háttéralku, hanem egy természetes értékalapú együttműködés folytatása, hogy Karácsony Gergelyt támogassák főpolgármester-jelöltként. – A végén nem a Momentumon fog múlni, hogy felálljon az a koordinált együttműködés, ami 2019-ben is volt – hangsúlyozta. Cserébe elmondása szerint szabadelvű, zöld és a budapestiek érdekét szem előtt tartó városvezetést várnak.

Karácsony Gergely azt mondta: a Momentum politikája közelebb állt a főpolgármesteri szándékokhoz, mint más pártoké, de minden párt támogatására szükség van elmondása szerint, hogy a 2019-ben elért ellenzéki eredményt megőrizzék.