Karácsony: már tábla jelzi, hogy védett a Szalamandra-völgy

Karácsony: már tábla jelzi, hogy védett a Szalamandra-völgy

Kitették a természetvédelmi területet jelző táblákat a II. kerületi Szalamandra-völgyben és az Óbudai-szigeten 2021. december 29-én. (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megígértük, megcsináltuk! – e szavakkal kezdődik Karácsony Gergely csütörtöki Facebook-bejegyzése. A II. kerületi Szalamandra-völgy és az Óbudai- szigetről van szó, a fővárosi közgyűlés mindkét területet decemberben védetté nyilvánította, és szerda óta már táblák is jelzik a látogatók számára, hogy természetvédelmi területen járnak.

A föpolgármester emlékeztet, a Szalamandra-völgyet azért kellett védetté nyilvánítani, „mert az állam egy kormányközeli vállalkozónak adta el a 70 éves bükkerdőt, amely tele van védett állattal”.

– Az Óbudai-sziget védetté nyilvánítását pedig a WWF Magyarország és másik 15 civilszervezet kezdeményezte, amelyet a Fővárosi Önkormányzat szívesen támogatott – tette hozzá, majd posztját azzal a gondolattal zárta, hogy a zöldterületek védelme a jövőnk, ezért mindent megtesznek, hogy senki se építhesse be őket.