Karácsony Tóth visszalépéséről: Nem védünk valakit csak azért, mert a mi kutyánk kölyke

Karácsony Tóth visszalépéséről: Nem védünk valakit csak azért, mert a mi kutyánk kölyke

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszólalt Karácsony Gergely, az MSZP-P, illetve LMP miniszterelnök-jelöltje arról, hogy a szocialista Tóth Csaba visszalépett az előválasztáson hétfőn. Karácsony még a péntek esti miniszterelnök-jelölti vitán jelentette be: már ő sem támogatja Tóthot.

– A saját etikai normáim világossá tétele Tóth Csaba esetében már hozzájárult a helyes döntés meghozatalához. Hátha más esetben is segít, ezért megismétlem: számomra nem elfogadható az offshore-ozás, és nincs mentség a náci karlendítésre. Nincs kettős mérce, nem védünk valakit csak azért, mert a mi kutyánk kölyke – írta. Az offshore-ozás alatt a DK-s Ráczné Földi Judit ügyét értette, akinek a Válasz Online nyomozása szerint offshore-érdekeltsége volt a közelmúltig (ez Ráczné szerint nem igaz), míg a karlendítés alatt az előválasztás ózdi jobbikos jelöltjének botrányára gondolt. Farkas Péter Barnabásról ugyanis nemrég egy fotó került ki, amelyen náci karlendítésre hajazó mozdulatot tesz, ám szerinte ő csak integetett. Ráczné mellett Dobrev Klára, Farkas mellett pedig Jakab Péter még hétfőn is kiállt.

Miért hátrált ki Karácsony Tóth mögül?

– Én Zuglóban már biztosan nem Tóth Csabára szavaznék az újonnan kiderült telekügy miatt – indokolta Karácsony Gergely döntését a vitán. A telekügy lényege, hogy Hadházy Ákos állítása szerint hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült Zugló országgyűlési képviselőjének, Tóth Csabának eltüntetnie a vagyonnyilatkozatából. Azt közölte, hogy cégének jelenleg az ingatlanokra vételi joga és a 111 milliós jelzálogjoga van és a képviselő cégének csak egy levelet kell írni ahhoz, hogy a gyártelep az ő kezükbe kerüljön hivatalosan is. Az MSZP-s politikus erre úgy reagált, hogy vagyonnyilatkozata minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyona.