Karácsonyék már tárgyaltak a kötelező oltásról, de döntés még nincs

Karácsonyék már tárgyaltak a kötelező oltásról, de döntés még nincs

Karácsony Gergely főpolgármester szakszervezetekkel egyeztet (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több fővárosi cég szakszervezetével egyeztetett szerdán Karácsony Gergely arról, hogy kötelezővé tegyék-e a munkavállalók számára a koronavírus elleni oltást. A főpolgármester egyúttal bírálta, hogy a kormány elhárította magától a felelősséget.

A múlt csütörtöki kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy ezentúl a munkáltatók kötelezhetik a munkavállalókat a koronavírus elleni oltás beadatására. Aki pedig ennek ellenére sem fogadja el a vakcinát, azt fizetés nélküli szabadságra küldhetik.

A fővárosban eddig még nem született döntés arról, hogy az önkormányzat cégeinél élnek-e ezzel a lehetőséggel. Karácsony Gergely szerdán – mint arról a Facebookon beszámolt – a szakszervezeti vezetőkkel egyeztetett, „mint mindig, amikor munkavállalókat érintő ügyekről van szó”. Kikérték a véleményüket, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mire a jutottak.

A főpolgármester ugyanakkor bírálta a kormányt, hogy a munkáltatókra és az önkormányzatokra hárította a felelősséget. – Tették ezt mind úgy, hogy előzetesen nem tájékoztattak bennünket, a hivatalos adatokat nem ismerjük, a kezdetek óta nem kezelnek minket partnerként – írta. Jelezte azt is, hogy múlt héten táragylást kezdeményeztek a kormánnyal, ebben az ügyben még várják a választ.

Karácsony Gergely korábban már a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában és fenntartásában lévő mozikban valamint színházakban kötelezővé tette a maszkhasználatot. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.