Karsai Dániel a parlamentbe megy – azokkal is beszélne, akik nem támogatják ügyét

Karsai Dániel a parlamentbe megy – azokkal is beszélne, akik nem támogatják ügyét

Fotó: Karsai Dániel Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Megvolt a nagy tárgyalás, a résztvevő pihen. Én mindig is az aktív pihenés híve voltam, úgyhogy holnap kora délután bemegyek a Parlamentbe. Az ok: Bedő Dávid képviselő úr napirend előtti felszólalásában beszélni fog az ügyemről és meghívott – jelezte az aktív eutanázia elfogadásáért küzdő Karsai Dániel közösségi oldalán. A 46 éves ügyvéd, alkotmányjogász egy ALS nevű gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenved, és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, hogy az ilyen helyzetekben az érintetteknek „legyen joga az értelmetlen szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét”. Karsait éppen ezen a héten hallgatták meg Strasbourgban, erre is utalt „a nagy tárgyalást” említve. 

Leszögezte: a meghívást nagyon köszöni és elfogadta, „bármely más politikai erő invitálását ugyan így fogadtam volna”. – Amennyiben a képviselő hölgyek és urak kívánják, szívesen beszélgetek velük politikai hovatartozástól függetlenül. Hangsúlyozom, hogy az esetlegesen az ügyemet nem támogató képviselőkkel is. Biztosítok mindenkit, hogy csak higgadt, a más véleményét tiszteletben tartó eszmecsere áll szándékomban. A higgadtság még véletlenül sem jelent érzelemmentességet. Hiszen az élet nagy kérdéseiről, mint amilyen az életvégi döntések is, nullás pulzussal nem lehet beszélni – vélte.

Címkék: Karsai Dániel