Kásler Miklós: Ismerem az ápolónők érzéseit

Kásler Miklós: Ismerem az ápolónők érzéseit

Kásler Miklós Emmi-miniszter (Fotó: Kásler Miklós / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 1974 óta volt alkalmam arra, hogy ismerjem a magyar nővéreket, ápolónőket. Ismerem az érzéseiket, ismerem a törekvéseiket, ismerem az ambícióikat. A 2022 januárjáig megtörténő fizetésemelés az ápolónők esetében két és félszeres fizetésnövekedést jelent, ami azért tetemes, főleg ha visszatekintek arra, hogy 1974-től volt-e egyáltalán ezt megközelítő fizetésemelés a magyar egészségügyben (...) – erről beszélt Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. A vele készült beszélgetésben, amely szombaton jelent meg közösségi oldalán, annak apropóján kérdezték, hogy múlt hétvégén tüntettek az egészségügyi szakdolgozók az egészségügyben zajló folyamatok ellen.

A felvetésre, hogy nemcsak pénzről, de élet-és munkakörülményekről is szólt a tiltakozás, Kásler azt mondta: a nővérek szociális helyzetének javításában ez a kormány 2010 óta olyan programot hajt végre, amelyhez ő hasonlót se tud megemlíteni, például 23 városban nővérszállókat újított meg a kormány, illetve újakat építtetett.

Arra, hogy ebben a helyzetben kimegy egyáltalán ápolónak, Kásler azt mondta: aki elhivatottságot érez – ugyanúgy, ahhoz ez mindig is volt. – Elhivatottság nélkül ezen a pályán nem lehet boldogulni – mondta hozzátéve, nyilvánvalóan ehhez az anyagi körülményeket is biztosítani kell számukra.

A járványhelyzetről szólva Kásler azt mondta, 3-4 hete egy irányba mutat a tendencia: Magyarországon is az „ajtaink előtt″ van a negyedik hullám, az egyetlen fegyver ellene az oltás. Arra a kérdésre, hogy az ellenzék szerint nem egyértelmű a harmadik oltás eljárásrendje, a tárcavezető úgy válaszolt: az ellenzék mindig támad valakit vagy valamit. Támadta a WHO-t, most épp a legmagasabb magyar szakmai grémiumok döntését kérdőjelezi meg.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.