Kétfarkú Kutya Párt: Bevitték a gárdonyi rendőrőrsre a padfestő passzivistáinkat

Kétfarkú Kutya Párt: Bevitték a gárdonyi rendőrőrsre a padfestő passzivistáinkat

Kétfarkú Kutya Párt: Bűncselekmény gyanúja miatt vitték be a gárdonyi rendőrőrsre (Fotó: Kétfarkú Kutya Párt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Bűncselekmény gyanúja miatt vitték be a gárdonyi rendőrőrsre padfestő passzivistáinkat, a polgármester szerint 300 ezer forintos kár keletkezett a „megrongált” utcabútorokban – számolt be róla a Kétfarkú Kutya Párt szombati közleményében, amit a Magyar Hanghoz is eljuttattak.

A párt állítása szerint „három különösen lerobbant padot” kezdett pénteken lefesteni és rendbe rakni Gárdonyban regionális koordinátoruk, Fenekes Roland, pártigazgatójuk, Nagy Dávid édesapjával együtt. – Először egy hölgy kiabált rájuk egy autóból, hogy azonnal hagyják abba, majd hamarosan megjelent egy polgárőr és egy rendőr. Két perccel később feltűnt Tóth István fideszes polgármester is. Polgármester úr lelkesen fényképezte a padbűnözőket, közben a hatósággal beszélgetett – idézték fel. Elmondásuk szerint negyedóra múlva két nyomozó is megérkezett a helyszínre, akik bűncselekmény gyanúja miatt pár perc elteltével be is vitték „a társadalomra veszélyes elemeket kihallgatásra”. A padfestőket négy és fél óra után engedték ki, és végül az ügyészségen landolt az ügy a párt beszámolója szerint. – Tóth polgármester úr szerint 300 ezer forintnyi kár érte Gárdony önkormányzatát a felújított padok miatt. Nem tudjuk, hogy az eredeti, lepukkant állapot visszaállítása kerül-e szerinte ennyibe, vagy egy még a miénknél újabb festékréteg – írták zárásként.

Mint beszámoltunk róla, nemrég a budapesti Széll Kálmán téren csapott le a rendőrség a kétfarkúak padfestő aktivistáira. Az ügyben a BRFK rongálás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást, de előállítás, vagy gyanúsítotti kihallgatás nem történt.