Kiélezett kapával támadt a rendőrökre egy borsodi férfi

Kiélezett kapával támadt a rendőrökre egy borsodi férfi

Fotó a kapáról, amivel rendőrökre támadtak (Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki egy kiélezett kapával támadt a rendőrökre nemrég – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség hétfői közleményéből, amelyet a Magyar Hangnak is eljuttattak. 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2024. június 29-én délután a rendőrök egy borsodi településen intézkedtek egy műszaki hibás jármű tulajdonosával szemben. A megalapozott gyanú szerint egy közeli ingatlanon lakó férfi előzmény nélkül, trágárkodva sértegetni kezdte a hivatalos személyeket. A rendőrök emiatt intézkedni kezdtek a férfival szemben, aki nem volt együttműködő, több alkalommal is verekedésre hívta ki az egyik rendőrt, majd miután közölték vele, hogy előállítják a kapitányságra, ki akarta vonni magát az intézkedés alól. A férfi az ingatlan hátsó kertjében magához vett egy kiélezett kapát, azt két kézzel a feje fölé emelte, majd meglendítette és elindult az intézkedő rendőrök felé, miközben kijelentette, hogy megöli őket, ha közelebb mennek hozzá.

Az egyik rendőr elővette a szolgálati lőfegyverét és felszólította a férfit, hogy hagyjon fel agresszív magatartásával, aki erre letette a kapát, majd újra menekülni próbált. Miután a férfit a rendőrök előállították, az elkövető a kapitányság folyosóján újra rátámadt egyikükre, aki megpróbált elhajolni a nagy erejű ütés elől, azonban a férfi ökle így is eltalálta a rendőr állkapcsát, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt, majd indítványozta letartóztatását. A férfi – akit nemrég felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt pénzbüntetésre ítéltek – nem ismerte el a rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekményeket. A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, a bűnismétlés és az eljárás akadályozásának veszélye – elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges.

Címkék: rendőrség, támadás, kapa