Kinevezték a Nemzeti Múzeum élére L. Simon Lászlót

Kinevezték a Nemzeti Múzeum élére L. Simon Lászlót

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum új igazgatója, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, valamint Fekete Péter kulturális államtitkár (Fotó: L. Simon László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 31-i hatállyal kinevezte L. Simon Lászlót Kásler Miklós miniszter a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára – erről maga az érintett számolt be Facebook-oldalán. A Fidesz kultúrpolitikusa közölte: a hétfői kinevezést követően Fekete Péter kulturális államtitkárral közösen tiszteletünket tették Varga Benedek korábbi főigazgatónál, megköszönve az eddigi munkáját.

– A következő öt évben a magyar állam legrégebbi kulturális intézményét, legfontosabb és legnagyobb múzeumát vezethetem. Köszönöm miniszter úr és a kormány bizalmát. Köszönöm Rétvári Bence államtitkár úr és Schmidt Mária főigazgató asszony biztatását, akik arra ösztönöztek, hogy mérettessem meg magam, s vállaljam ezt a nehéz, de nemes küldetést – írta közösségi oldalán L. Simon, aki köszönetet mondott Gulyás Gergelynek és Lezsák Sándornak is támogatásukért. Közölte továbbá, hogy kinevezésével az aktív pártpolitikai munkát befejezi.

A Nemzeti Múzeum új főigazgatója a továbbiakban kitért rá, hogy a közel két órás meghallgatása után mind a hat bizottsági tag szavazatával támogatta. Különösen megnyugtatónak nevezte, hogy a Nemzeti Múzeum Üzemi Tanácsának, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének, valamint, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége delegáltjának szavazatait is megkapta.

– Igyekszem mindezt viszonozni, a bizalmat megszolgálni. Soli Deo gloria – zárta sorait L. Simon László.