Kiskamasz lányát és unokahúgát is árulta egy komáromi nő

Kiskamasz lányát és unokahúgát is árulta egy komáromi nő

Képünk illusztráció! Gyermekbántalmazás (Fotó: Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat év fegyházra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a Komárom-Esztergom megyei nőt, aki saját kiskorú lányát és a gyámsága alatt álló unokahúgát is prostituálta.

Az ítéletet bemutató ügyészségi közlemény szerint a vádlott együtt élt a 13 éves lányával és a gyámsága alatt álló 15 éves unokahúgával. A nő több alkalommal kért pénzt az egyik férfi ismerősétől, és szexuális jellegű szolgáltatást is nyújtott neki. Nem csak saját magát ajánlotta fel: 2020 júniusa és októbere között 14 alkalommal beszélte rá a lányát és az unokahúgát, hogy menjenek az ismerőse nyergesújfalui házába, és ott tűrjék el, hogy a férfi velük szexuális cselekményt végezzen. A lányok összesen ezért 235 000 forintot kaptak, amit az asszony elvett tőlük.

Az ítéletet meghozó törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát is megszüntette, és elrendelte a gyermekprostitúcióval szerzett pénz elkobzását. A gyerekeket kihasználó férfi ismerőst 2 rendbeli gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztették – magyarán, ha ez alatt nem követ el újabb bűncselekményt, szabadlábon maradhat.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség nem is fogadta el a szerintük enyhe ítéletet, mindkét vádlott terhére súlyosbításért fellebbezett. A lányát prostituáló anyag és védője ugyanakkor elsődlegesen felmentést, másodlagosan az ítélet enyhítését kérték, míg az ügyben elítélt férfi tudomásul vette a bíróság döntését. A nem jogerős eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.