Kocsis Máté a Völner-ügyről: Ne gyerekeskedjen már

Kocsis Máté a Völner-ügyről: Ne gyerekeskedjen már

Kocsis Máté (Fotó: Facebook/Kocsis Máté hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet – mondta Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetője kedd este Völner Pálról a 444-nek adott rövid videóinterjújában.

Ismert, az ügyészség vádja szerint a végrehajtók elnöke mintegy 83 milliónyi kenőpénzt adott Völner Pál fideszes igazságügyi miniszter-helyettesnek.

Völner Pál maradhat-e a frakcióban? Így kezdte a riporter, Kocsis Máté pedig úgy válaszolt, hogy erről Völner már nyilatkozott szerinte, mégpedig azt, hogy az államtitkári posztjáról lemond, de a mandátumáról nem. „Ezek után nem értem a kérdést” – folytatta.

Nem ön fog ítéletet hozni, és nem is én, hanem a bíróság, addig pedig a kérdés is értelmetlen. Völner Pál ellen gyanú van, nem ítélet – mondta az újra feltett kérdésre.

Arra az újabb kérdésre, hogy Völner Pál törvényeket hozhat, amiket aztán minden magyar embernek be kell tartani, így reagált Kocsis Máté: „Ne gyerekeskedjen már! Hány baloldali miről mondott le az elmúlt években? Ne idétlenkedjenek!”

És hogy azt sem tartja problémának, hogy a frakciója több tagját is meggyanúsították, azt hangsúlyozta, hogy gyanú van, nem ítélet. „Bízzuk már a bíróságra, ami a bíróság dolga, a sajtóra, ami a sajtóé és a politikusokra, ami a politikusoké” – fogalmazott.

Végezetül arra a kérdésre, hogy Völner Pál részt vehet-e a kampányban, így válaszolt: „Nem tudom, hogy részt vehet-e, de hogy nem fog részt venni, azt tudom.”