Kocsis Máté elárulta, hogyan került Selmeczi Gabriella egy német rendszámú luxusautóba

Kocsis Máté elárulta, hogyan került Selmeczi Gabriella egy német rendszámú luxusautóba

Selmeczi Gabriella egy német rendszámú luxusautóban (Fotó: Szabó Tímea / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Év végi sajtótájékoztatót tartott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Simicskó Istvánnal, aki pedig a KDNP-frakcióját vezeti szerdán az MTI beszámolója szerint. Itt az újságírók szóbahozták, hogy lehet, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke fényképeinek tanúsága szerint a fideszes Selmeczi Gabriella nem túl szabályos módon egyszerre három helyet is elfoglalva parkolt a képviselői irodaház előtt, egyébként egy német rendszámú luxusautóval. Kocsis Máté azt mondta: Selmeczi Gabriella nem leparkolt, hanem félreállt – lehet, hogy ezt szabálytalanul tette –, amíg beírt egy címet a GPS-be, a férje pedig jómódú üzletember, övé az autó, amely azért német rendszámú, mert egy német cégtől lízingelik.

https://www.facebook.com/szabotimeapm/posts/3630522307004343

Kocsisék további kérdéseket is kaptak. Hogy 2021-ben is elvonják-e a párttámogatások felét, azt felelte: szeretné, ha ezt a döntést a jövő évre vonatkozóan is mielőbb meghoznák, de erről még nem határoztak. Szerinte amikor mindenkinek többletterhet jelent a járvány, a pártoknak elöl kell menniük a teherviselésben. Arra a felvetésre, hogy a koronavírus elleni oltáshoz muszáj-e regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon, Simicskó István azt válaszolta: tudomása szerint nem muszáj, de mindenképpen jó megtenni.

Maradnak a választókerületek, ahogy vannak

Az újságírói kérdések között a Pest megyei egyéni országgyűlési választókerületek átszabásának ügyében Kocsis Máté azt mondta: amíg nincs teljes politikai konszenzus, addig nem szabad elfogadni a módosítást. A Pest megyei választókerületekre vonatkozó választási irodai ajánlás csak részben oldja meg a problémát, mert az ország más területein – például Tolna megyében – is lenne szükség változtatásra – közölte. Ezért azt tartották helyesnek, hogy inkább nem nyúlnak a választási körzetekhez – tette hozzá, megjegyezve: volt már olyan – 16 éven keresztül –, hogy alkotmánybírósági döntés ellenére sem módosítottak körzethatárokat. A 2022-es parlamenti választáson pontosan úgy néz majd ki minden választókerület, mint 2018-ban – erősítette meg, hozzáfűzve: jelenleg a választópolgárok számában az eltérés nem szignifikáns.

A „kamupártokra” vonatkozó kérdésre azt felelte: a választási szabályok mostani módosítása olyannyira megnehezíti a „kamupártok” indulását, hogy gyakorlatilag „kiirtja” a „bizniszjelleget”.

A radioaktív hulladék kezelését érintő javaslatra a szerdai határozathozatalokon nemmel szavazó fideszes képviselőkkel kapcsolatban azt közölte: technikai baki történt.

A Szájer-ügyre a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: a politikai közösségük álláspontját Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök világosan elmondta. Megjegyezte ugyanakkor: a baloldalon nem látja, hogy például a kispesti önkormányzati képviselő Lackner Csabát vagy a „zsidózása” miatt Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert lemondásra szólítanák fel. – A Fidesznél van következménye a tetteknek, a baloldalon nincs, ez az óriási különbség a két oldal között – húzta alá. Kocsis Máté szerint Baranyi Krisztinának távoznia kell a közéletből. Az ügyben Simicskó István hozzátette: megdöbbentők az ilyen szavak, Baranyi Krisztina kijelentése vállalhatatlan, mélyen elítéli, fontos lenne a bocsánatkérés, ha nem, akkor pedig adott esetben a lemondás, de a baloldalon a következmények mindig elmaradnak.

– Hadházy Ákos hagyja békén az egészségügyi dolgozókat! – szólította fel a Fidesz frakcióvezetője a független országgyűlési képviselőt, aki megpróbált bejutni a szekszárdi kórházi koronavírus-osztályára.

Miről beszéltek még?

– Együtt újra sikerülni fog, Magyarország le fogja győzni a koronavírus-járvány második hullámát is – vélte Kocsis Máté. Úgy fogalmazott: nagy szükség lett volna a politikai összefogásra is a vírus elleni harcban, de a baloldali képviselőkre nem lehetett számítani sem a veszélyhelyzet meghosszabbításánál, sem a koronavírus-törvény megszavazásánál, ráadásul külföldön hamis híreket terjesztettek a magyarországi helyzetről, támadták az egészségügyben dolgozókat, kamuvideókat készítettek, nem mondtak igazat a védőfelszerelésekről, a lélegeztetőgépekről, most pedig éppen a vakcina ellen hergelik a közvéleményt. – A kormánypárti többség azonban minden szükséges felhatalmazást megadott az Országgyűlésben a kormánynak a járvány elleni eredményes védekezéshez – hangsúlyozta a fideszes politikus. Jelezte, a járványügyi szabályok miatt nagyon nehéz karácsony vár az emberekre, de bíznak abban, hogy mindenki a járványból való kilábalás közös szándékával fogadja el a szabályokat. Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy a védőoltás napról napra közelebb kerül.

A frakcióvezető idézte a 2020-as parlamenti statisztikát is, amely szerint idén a plenáris viták időtartama 590 óra, a bizottsági üléseké pedig 350 óra volt, az őszi ülésszak plenáris és bizottsági ülésein együttesen pedig mintegy ezer szavazás történt. Idén a napirend előtti felszólalások száma 400, a napirend utániaké 300 volt. Elhangzott továbbá 600 azonnali kérdés, a kormány pedig 4300 írásbeli kérdést válaszolt meg. Ezek a számok nem arra engednek következtetni, hogy a parlament ne működött volna – fűzte hozzá.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: a legfontosabb az volt, hogy a járvány elleni védekezésnek meglegyen a jogi alapja, amelyet a kormánypárti képviselőcsoportok biztosítottak a kabinetnek az Országgyűlésben, a baloldalra azonban ebben sem lehetett számítani. Hangoztatta azt is, hogy a magyar egészségügy hősiesen áll helyt.