Komjáthi Imre üzent a DK-nak és a Momentumnak: Hát mentek ti a ....!

Komjáthi Imre üzent a DK-nak és a Momentumnak: Hát mentek ti a ....!

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese (Fotó: MSZP Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán a DK és a Momentum párharca miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése, ezen pedig igencsak felhúzta magát a szocialista Komjáthi Imre. Közösségi oldalán arról írt a pártoknak üzenve: „Én szégyellem magam helyettetek is”.

– Családok százezrei számolgatnak hóvégén, hogy a sárga csekket fizessék be, a banknak fizessék a törlesztőt, vagy a gyerek kopott cipőjét cseréljék le. Több tíz éve egy gyárban dolgozó emberek kerülnek utcára Kisvárdán, Nagykanizsán, Hajdúböszörményben és Újpesten. Tanárok, egészségügyi dolgozók, rendvédelmisek mondanak fel, mert semmi, nulla megbecsülésük van. Mindeközben Ti koncon marakodtok! Azért nem tud összeülni a fővárosi közgyűlés, mert a DK és a Momentum egymás farkát méregeti. Hát mentek ti a.....! De komolyan – üzente a pártoknak.

A politikus posztját azzal folytatta, hogy feltette a kérdést: „Gondoljátok, hogy ezzel kell szórakoztatni a választókat? Hát semmi szégyenérzet nincs bennetek?” Komjáthi szerint ő úgy van most, mint Nemecsek. – Kérem szépen az MSZP-t ki lehet nevetni!
A víz alá lehet nyomni! Lehet csupa kisbetűvel írni a nevünket így: mszp. De egy valamit nem vitathattok el tőlünk! Hogy amíg Ti egymást anyázzátok és pozíciókon marakodtok, addig mi most is az emberek, családok, munkavállalók megélhetésével foglalkozunk. Szóval én szégyellem magam helyettetek is és mi foglalkozunk a bajba jutott családok helyzetével helyettetek is – zárta posztját.

A DK és a Momentum konfliktusának oka egyébként az, hogy a Momentum két önkormányzati politikusa is országgyűlési képviselő lett Újbudán, ezért két időközi önkormányzati választásra is sor kerül hamarosan. A Demokratikus Koalíció azonban nem szeretné, ha mindkét, korábban egyéni önkormányzati mandátumot nyert momentumos politikus helyén ismét egy párttársuk lenne az ellenzék közös jelöltje. A momentumosok szerint azonban ezzel a DK veszélyeztetné az ellenzéki győzelmeket, ezért ragaszkodnak hozzá, hogy Gyurcsányék tartsák magukat a korábban, 2019-ben kötött megállapodáshoz, melynek értelmében ezek momentumos körzetek maradnak.