Komjáthi Imre bejelentette: elindul az MSZP társelnöki posztjáért

Komjáthi Imre bejelentette: elindul az MSZP társelnöki posztjáért

Komjáthi Imre szocialista országgyűlési képviselő. (Fotó:Erdős László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

– Úgy döntöttem, hogy elindulok az MSZP társelnöki pozíciójáért – jelentette be Komjáth Imre, az MSZP országgyűlési képviselője közösségi oldalán szerdán. Ezzel jelenleg ő az egyetlen férfi jelölt, aki a nyilvánosság előtt is jelezte a szándékát. Egyelőre női társelnökjelöltből is csak egy van, Kunhalmi Ágnes, aki hétfőn jelentette be, ismét elindul a pozícióért.

Komjáthi úgy fogalmazott: „néhányan egy egyszerű melósnak gondolnak, éppen ezért azt hiszik, hogy a hátam mögött kinevethetnek, lenézhetnek, megmosolyoghatnak, de ez engem soha nem hátráltatott abban, hogy tegyem, amit a szívem diktál, és soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan indultam. A kémiai reaktorok, a lepárló tornyok árnyékából. A vegyipari anyagoktól bűzlő, háromajtós, lemezszekrényes öltözők világából. Egyike voltam azoknak, akik éjszakás műszak után zúgó fejjel, émelygő gyomorral ébredtek. És most egyike vagyok azoknak, akik vissza akarják adni a dolgozó emberek becsületét”. – Egy vagyok közületek, se jobb, se rosszabb. Én nem hiszek a politikai messiásokban, amiben hiszek az a közösség, a közösen elvégzett munka. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy elindulok az MSZP társelnöki pozíciójáért – mondta. Ha lehetőséget kap, akkor azért fog dolgozni, hogy az MSZP újra erős és büszke közösség legyen. Szerinte ő „borsodi melós gyerekként” jól bírja a munkát, és első sorban a terepmunkát részesíti előnyben. – Én a vidéki, hatgyerekes melós hitelességét tudom kínálni, rajtam nincs fogás – állította hozzátéve, a szíve baloldalon van és vörös.

Komjáthi nemrég a Magyar Hang podcastjában, a Gulyáságyúban is vendég volt, a beszélgetés itt hallgatható meg.

Címkék: MSZP, Komjáthi Imre