Koronavírus: rekordon a halálozások száma, 818 új esetet azonosítottak

Koronavírus: rekordon a halálozások száma, 818 új esetet azonosítottak

Magyarország koronavírus-térképe 2020. október 6-án (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd reggelre 818 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A 818 új fertőzött az elmúlt egy hét legalacsonyabb esetszáma volt és messze elmaradt a múlt héten látott ezer feletti értékektől. Azt is érdemes azonban hozzátenni, hogy az új mintavételek száma mindössze 5699 volt az elmúlt 24 órában, ami szeptember elseje óta a második legrosszabb eredmény, akkor mindössze 1792 tesztet végeztek el.

Elhunyt viszont 20 beteg, így az elhunytak száma 853 főre emelkedett. Korábban a legmagasabb napi halálozási érték 17 fő volt Magyarországon. 8 723-an már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 22 722 fő. Az aktív fertőzöttek 35, az elhunytak 50, a gyógyultak 34 százaléka budapesti, 627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a hivatalos kormányzati honlapon.

Mint írják, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa. A kormány ezért meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést és továbbra is kéri az általános szabályok betartását, így kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. 

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat. Az Operatív Törzs jelenleg 25 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 83 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt. 

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként vasárnap arról beszélt, azzal számolnak, hogy a legnagyobb terhelés esetén is egyszerre legfeljebb 400 ezer ember lesz koronavírusos.