Koronavírus: tíz óvodában és iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni az első héten

Koronavírus: tíz óvodában és iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni az első héten

Egy székesfehérvári iskolát készítenek elő az érettségire (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint szeptember 1-jén hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Kiemelték, hogy az óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat. Az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket.

A minisztériumhoz összesen 182 bejelentés érkezett, ezek közül 69 igényel nyomon követést, tanügyi intézkedésre eddig csak 10 intézményben volt szükség. Eddig 4 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, minden esetben meghatározták a felülvizsgálat időpontját – közölte a tárca.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi rádióinterjújában azt mondta, hogy nem kell általános szabályokat alkalmazni, hiszen van, ahol feltűnik a vírus, máshol nem. Minden esetet meg fognak vizsgálni és ha valahol szükséges, akkor ott átállnak a digitális oktatásra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden faluban ezt kell tenni. – Úgy látom, hogy bátrak a tanárok – mondta, hozzátéve, hogy a pedagógusok a tapasztalata szerint nem ragaszkodnak az oktatás feladásához.