Koronavírusos az egyik gödi képviselő, így férje, a polgármester is karanténba került

Koronavírusos az egyik gödi képviselő, így férje, a polgármester is karanténba került

Vajda Viktória gödi képviselő és férje, Balogh Csaba, Göd polgármestere (Fotó: Balogh Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajnos a koronavírus-tesztem pozitív lett. Minden jellemző tünetem megvan, és mivel a híres-hírhedt és rosszul hangzó alapbetegségekkel is rendelkezem, ezért nem túl fényes a helyzet, de igyekszem gyorsan meggyógyulni – jelentette be betegségét Facebook-oldalán Vajda Viktória gödi önkormányzati képviselő. Hozzátette: a következő időszakban ő, és a jelenleg tünetmentes Balogh Csaba – aki nem csak Göd polgármestere, de egyben Vajda férje is – is otthon marad.

https://www.facebook.com/VajdaViktoriaMomentum/posts/357924802228309?__cft__[0]=AZW7-A3ahiPl9bJju7vKznSSrE1QDBPWGXZkAn89y7JhYHr1VARJvmF7EDgZDp8cIHiTBvLL7wefJ1Qi_et9o9GymN40MSTYPMnGuaiW-SE6ugr73mwUgm_G0HQX278pW1Zux9XMCdrBaTXaLWLKS0Aqt3F75YIC4iql_-QCs-Da2jYxPA64AFVs6IAbRrMiuXY&__tn__=%2CO%2CP-R

Göd egyébként az utóbbi hónapokban azzal került a figyelem középpontjába, hogy megromlott a helyben a Fideszt kisebbségbe szorító pártok viszonya, súlyos konfliktus lett Baloghék és alpolgármesterei, az akkor még DK-s Lőrincz László, illetve akkor még LMP-s Fülöp Zoltán között – amiről itt írtunk részletesebben. Így a Momentum és a Párbeszéd összesen négy képviselője tartott össze, akikkel szemben a DK, az LMP és a Jobbik szintén négy politikusa képezett frakciót, míg a Fidesz-KDNP-nek ugyancsak négy politikusa volt. Azóta egyébként a DK politikusai már elhagyták a pártot, míg az LMP-s Fülöp Zoltán is felfüggesztette párttagságát.

A helyi konfliktus odáig fajult, hogy Balogh ellen fegyelmi eljárásokat indítottak, amik ideje alatt fel is függesztették őt, így addig Fülöp vezette a testületet. Ám Balogh a bírósághoz fordult felfüggesztése miatt, ami neki adott igazat, így a felfüggesztés lejárta előtt visszatérhetett polgármesteri jogkörei gyakorlásához. Most, hogy Balogh karanténban van, addig ismét Fülöp Zoltán a helyettese.

A koronavírus egyébként már több más város testületében is megjelent, például koronavírusos lett a kőbányai polgármester, de a tokaji is.