Koronavírusos dolgozó miatt kellett bezárnia egy kőbányai ovinak

Koronavírusos dolgozó miatt kellett bezárnia egy kőbányai ovinak

A koronavírus (Forrás: NIAID/NIH)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez már a sokadik intézmény, ahol felbukkan a vírus.

Előre láthatóan két hétig nem fog tudni gyerekeket fogadni a Kőbányai Gépmadár Óvoda –  vette észre a 24.hu az intézmény oldalán olvasható tájékoztatást. Az óvoda amiatt marad zárva, hogy kiderült, egyik dolgozójuk koronavírus-fertőzött.

Nem ez az első óvoda, ahol felütötte fejét a vírus. Mint korábban megírtuk, pozitív lett a koronavírus-tesztje az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának is, emiatt az intézmény csaknem összes munkatársa és 70 gyerek is érintett lehet. Óbudán más intézmény is érintett: a szülőktől származó információk szerint a III. kerületi Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában három pedagógus tesztje lett pozitív, emiatt a tanévet ők sem tudják a hagyományos módon elkezdeni.

Más iskolák is érintettek a fertőzésben: a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium több tanulója a gólyatáborban betegedett meg, míg a Budavári Általános Iskolában egy tanár kapta el a betegséget.

A koronavírus az egyetemeket sem kíméli: a Pécsi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem által rendezett gólyatáborokban is megjelent a vírus, míg a a Szegedi Tudományegyetemen végzett koronavírus-szűrések során az egyik rektorhelyettes tesztje lett pozitív.