Koronavírusos Pikó András is

Koronavírusos Pikó András is

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozitív lett a tesztje Józsefváros polgármesterének, Pikó Andrásnak. A kerületvezető ezt maga jelentette be a Facebook-oldalán.

Pikó András azt írta, hogy október 23-án délután jelentkeztek nála a tünetek, tipikus, tüdőgyulladásra utaló jelek: száraz köhögés, enyhe láz és néha elviselhetetlenségig fokozódó izomfájdalom a végtagok és a háta felé. Az viszont már kiderült, hogy nincs tüdőgyulladása. Annyit írt még, hogy a betegség egyelőre nincs hatással az önkormányzat és a polgármesteri hivatal működésére. Általános helyettese, Szili-Darók Ildikó alpolgármester vette át a feladatait és az önkormányzat irányítását.

Egyre több politikusról derült ki a napokban, hogy elkapta a fertőzést. Így például Varga Judit igazságügyi miniszter, aki szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje. Csepel polgármestere, Borbély Lénárd is koronavírusos, ő azonban kórházba is került, ahogyan Grezsa István miniszteri biztos is. Kedden derült ki, hogy a momentumos Hajnal Miklós tesztje is pozitív.