Már 85 helyen van jelöltje a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak

Már 85 helyen van jelöltje a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter próbálta meggyőzni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, hogy ne induljanak külön listán, képviselői helyet is ajánlott nekik. Kovács Gergely, a párt elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában viszont kijelentette, hogy vannak szavazóik, akik rájuk és ebben a formában szeretnének szavazni. Kovács Gergely elmondta, hogy bár szimpatizál Márki-Zay Péterrel, nem látja, hogy leváltotta volna az ellenzéket, mögöttük viszont valós szavazói igény van.

Ha mindenki, aki minket szeret, ránk szavaz, lesz 5-6 képviselő a parlamentben, aki nem a Fidesz – mondta annak kapcsán, miért éri meg őket támogatni. Arról is beszélt, hogy hivatalosan Márki-Zay Péteren kívül nem kereste őket más párt. Hozzátette: Márki-Zay-jal nincs baja, hanem az MSZP-vel, a DK-val és a Jobbikkal, ha esetleg velük szemben kellene együttműködni, arra lenne nyitottság.

A jelöltállítás kapcsán elmondta, hogy 85 helyen van jelöltjük, de nem a jelölt megtalálása a legnehezebb, hanem csapatot építeni mellé. Arra a kérdésre, hogy ha bejutnak a parlamentbe, akkor sem működnek-e együtt másokkal, úgy válaszolt, hogy szövetséget nem akarnak kötni senkivel, ahhoz hasonlóan akarnak működni, mint ahogy jelenleg az önkormányzatokban teszik.

Kovács Gergely a Magyar Hangnak a napokban elmondta, arra készül, hogy pártjának a 106-ból legalább az országos listához szükséges 71 körzetben lesz jelöltje (ennyi kell az országos lista állításához). Akkor azt közölte, hogy 80 helyen már megvan az indulójuk, a legfontosabb kérdés pedig az: össze tudják-e szedni a szükséges aláírásokat a jelöltállításhoz. – Jelenleg négyezer passzivista segíti a munkánkat, és ez a szám a választások előtt várhatóan felmegy 6000-8000-re. Legutóbb, 2018-ban még ezer önkéntes gyűjtötte az aláírásokat és akkor 39 helyen sikerült a jelöltállítás – mondta Kovács Gergely.

Azt is megjegyezte: ha például 90 helyen lenne indulójuk, elgondolkodnának azon, hogy néhány helyen visszalépjenek, de erről még nem született döntés a párton belül. Az ugyanakkor szerinte biztos, hogy Budapesten – ahol várhatóan fölényes ellenzéki győzelmek születnek majd, így nem sok vizet zavarnának a kétfarkú kutyás indulók – mindenhol lesz MKKP-s név a szavazólapokon.

A Magyar Hangnak nyilatkozó elemzők szerint rontott a kutyapárt esélyein Márki-Zay Péter előválasztási győzelme, de korai lenne leírni a pártot. A rendszerváltás óta ugyanis az a tapasztalat, hogyha két nagy tömb feszül egymásnak, akkor rendre egy harmadik párt is jól szerepel az országgyűlési voksoláson.