Kövér László megvonta az LMP-frakció beléptetési jogát

Kövér László megvonta az LMP-frakció beléptetési jogát

Törley Katalin és a Tanítanék Mozgalom aktivistái az Országgyűlés üléstermének karzatán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fél évre megvonta az LMP-frakció minden beléptetési jogát Kövér László, miután a párt beengedte a Tanítanék Mozgalom aktivistáit a karzatra. Emlékezetes, a Parlamentben felbukkanó pedagógusok az ülésnek hátat fordítva, egyenpólóval jelezték, hogy tisztességes megélhetés mellett szeretnének tanítani.

„A Fidesz az elmúlt hónapokban sokadszorra bizonyította, hogy nem megoldani akarja az ország legsúlyosabb problémáit, hanem egyszerűen eltagadni. Mindent megtesznek, amire lehetőségük van, hogy elhallgassák a pedagógusok kiábrándító helyzetét, és az ebből következő tiltakozásokat. A mi dolgunk, hogy ennek pont az ellenkezőjét csináljuk” – írta közleményében az LMP. Ezért, hozzon bármilyen büntetést is Kövér László, nem fognak változtatni álláspontjukon, hogy a tiltakozásnak igenis helye van a Parlamentben. Fel kell hívni ugyanis szerintük a figyelmet arra, hogy ma a pedagógusok „súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen alaptanterv alapján.”

Érdemes egyébként felidézni, hogy a rendszerváltás hajnalán még Kövér László volt az, aki a nyakába akasztott táblával több fizetést követelt a pedagógusoknak.