Kutyapárt: Így néz ki most Tiborcz István svábhegyi elitklubjának környéke

Kutyapárt: Így néz ki most Tiborcz István svábhegyi elitklubjának környéke

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egykori Fonográf klub helyén nyitotta meg az „angolszász privát klubok hagyományait idéző” Botaniq Klubot a miniszterelnök vejének cége – írja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a közösségi oldalán, ahol egy régebbi és egy újabb fotón lehet összevetni, mekkora változások zajlottak a környéken. 

Az ügy apropóját az adja, hogy  Tiborcz István cége, a BDPST Group a napokban közleményben tudatta – melyet a Turizmus.com idézett –, hogy a Botaniq Budai Klub megalapításával az angolszász privát klubok hagyományait, illetve a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét idéznék meg. A közlemény szerint a „modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg”. A Botaniq Budai Klubot csak tagságival lehet látogatni, a jelentkezéseket pedig egy titkos felvételi bizottság bírálja el – írja a Telex, amely hiába próbált fotózni az új klubnál, a biztonsági őrök ebben megakadályozták. 

A kutyapárt posztjában felidézi, hogy az ingatlant és az első képen látható, eredetileg erdős telket a Piarista Rend kapta meg egyházi kárpótlásul még a rendszerváltás után. A második képen látható változásokból kiderül, hogy a tulajdonosok „az egész telek felaprózása, jelentős részben értékesítése, valamint a fás területek letarolása mellett döntöttek”. Az MKKP szerint a XII. kerületi önkormányzat észrevehette volna, hogy itt gyakorlatilag egy erdő állt, de meghagyta beépíthető lakóövezetnek, így a fák zöme eltűnt. A párt Szíjj László és  Nyerges Zsolt NER-közeli vállalkozók érdekeltségébe tartozó ingatlanokat is felfedezett a képen.