Lázár János volt sofőrje lett Mártély polgármestere

Lázár János volt sofőrje lett Mártély polgármestere

Lázár János és Ambrus István (Fotó: Lázár János Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Csongrád-Csanád megyei Mártélyon Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek. Ahogy arról lapunk is beszámolt, Ambrus sokáig Lázár János sofőrje volt, és a jelenleg építési és beruházási miniszterként ténykedő Lázár korábban jelezte is, Ambrus Istvánt támogatja az időközi polgármester választáson.

A Hódmezővásárhely melletti mintegy 1300 lakosú községben azért kell időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az 1039 szavazásra jogosult 59,38 százaléka, 617 fő jelent meg az urnák előtt. Az érvényesen szavazók közül pedig a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak.

A községben képviselő-választást is tartottak. A hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak.

Ahogy arról korábban ugyancsak beszámoltunk, a Mi Hazán elnökének parlamenti képviselősége miatt Ásotthalmon is időközi polgármester választást tartottak, ahol a függetlenként induló, ám Toroczkai Lászlóék által támogatott jelölt, Papp Renáta győzött.