Letartóztattak egy rendőrökre késsel támadó román állampolgárt

Letartóztattak egy rendőrökre késsel támadó román állampolgárt

Ezzel a késsel támadt a férfi a rendőrökre (Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a román férfinak, aki néhány napja késsel támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre. Sőt, folyamatosan megöléssel fenyegette őket.

A Központi Nyomozó Főügyészség felidézte, hogy mindez egy hete, január 9-én hajnalban történt. Egy budapesti házba hívták ki a rendőröket, amiért az egyik lakásban lévők hangosan mulatnak és agresszíven viselkedtek az ezt kifogásoló szomszédokkal. A helyszínre érkező rendőröknek egy ittas állapotban lévő román férfi nyitott ajtót, aki azonnal támadólag lépett fel, és kiabálva kérte számon a járőröket az intézkedés miatt. Hiába kérték, hogy igazolja magát, a 40 éves külföldi egyre agresszívabbá vált és azt üvöltötte, hogy „takarodjatok köcsög rendőrök, ide nem jöttök be, ha be mertek jönni, megöllek titeket, le foglak szúrni!”. Meg is próbálta kitolni az egyik egyenruhást az ajtóból, majd ráütött a kezére.

A férfi ezután szintet lépett, a konyhában ugyanis felkapott egy 14 centiméteres pengéjű konyhakést, és – pengéjével előre tartva – nagy lendülettel elindult a rendőrök irányába, miközben újra közölte, hogy „most megszúrlak titeket!”. Az élettársa a férfi elé állt és próbálta akadályozni, végül a lakásban velük lévők húzták vissza. A rendőrök felszólították, hogy a további ellenszegülés esetén elektromos sokkolót fognak használni, amelynek hatására az élettársa el tudta venni tőle a kést.

Az egyenruhások végül az erősítés segítségével egyesével kihívták a lakásban tartózkodókat, majd a férfit megbilincselve előállították. Még a rendőrautóban is többször megöléssel fenyegette őket. A nyomozó ügyészség elrendelte az őrizetét és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, egy hónapi időtartamra elrendelte.

 

 

Címkék: rendőrség