Leváltják a K. Endrét alkalmazó bicskei iskolaigazgatót

Leváltják a K. Endrét alkalmazó bicskei iskolaigazgatót

A bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola (Fotó: Bicske.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leváltják a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola éléről azt a Bárányos Józsefet, aki testnevelőként alkalmazta K. Endrét – derült ki a 24.hu cikkéből. Bárányos egyben fideszes önkormányzati képviselőként is dolgozik. Az eddigi igazgató egy Facebookon közölt videóban úgy fogalmazott, ezek szerint hirtelen alkalmatlan lett a feladat ellátására.

Bárányos vezetői pályázatát nem támogatta a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Belügyminisztérium sem. Súlyos etikai és szakmai kifogások merültek ugyanis fel a férfival szemben. Hat évvel ezelőtt, 2018-ban a tankerület sérelmezte, hogy Bárányos testnevelőként alkalmazta az iskolában K. Endrét, pedig nem sokra rá megindult a bicskei gyermekotthonban történtek miatt az eljárás. A 24.hu ehhez hozzátette, tudomása szerint K. Endrét azelőtt alkalmazták, hogy az eljárás megindult volna, de azután is zavartalanul dolgozott tovább.

A 24.hu megkeresésére a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs azt válaszolta: „A jelenlegi igazgató munkájával szemben súlyos szakmai és etikai kifogások is felmerültek, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését. A tankerületi központ a miniszteri döntés alapján megteszi a szükséges lépéseket, hogy az oktató-nevelő munka zavartalanul induljon el szeptemberben.”