Új Szó: Deutsch Tamás elmenekült az újságírók elől Gombaszögön

Új Szó: Deutsch Tamás elmenekült az újságírók elől Gombaszögön

Deutsch Tamás (Fotó: Deutsch Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szombaton a Gombaszögi Nyári Táborban járt, de nem válaszolt arra a kérdésre, hogy jövőre, ha meghívást kap, egy pódiumbeszélgetés keretében hajlandó-e egy asztalhoz ülni Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével. A két politikus vitája idén nem valósulhatott meg – írta meg az Új Szó.

Deutsch Tamás a magyar kormány által támogatott Felvidék.ma szervezésében a Fidesz stratégiai partnerének, a Magyar Szövetségnek a két politikusával beszélgetett az őshonos nemzeti kisebbségeknek az Európai Parlamentben és az unió egyes tagországaiban való képviseletéről. A pódiumbeszélgetés végén, amikor a közönség is szót kapott, azt a kérdést tették fel a fideszes EP-képviselőnek, ha jövőre meghívást kapna arra, hogy Magyar Péterrel vitázzon Gombaszögön, akkor ezt elfogadná-e. Deutsch azonban sem igennel, sem nemmel nem válaszolt. „Majd ha keresnek, és felkérnek engem, akkor arra tudok válaszolni” – jelentette ki az Új Szó beszámolója szerint.

A felvidéi magyar lap felidézte, hogy megpróbáltak a táborban szervezni egy vitát Magyar Péter és a szlovákiai ellenzéki politikus, Grendel Gábor között, de azt a tábor szervezői nem fogadták el, kifejezetten azt kérték, hogy magát Orbán Viktort, vagy legalább a Fidesz EP-képviselőjét, Deutsch Tamást hívják meg Magyar beszélgetőpartnereként. A lap felvette a kapcsolatot Deutsch titkárságával, de kiderült, a fideszes EP-képviselő ugyanezen rendezvényen egy ugyancsak július 20-án megvalósuló másik beszélgetésre már elígérkezett (ez lett a Magyar Szövetség tagjaival folytatott beszélgetés), ezen kívül pedig egyéb programon nem tud részt venni. Mivel ezt a másik programot már korábban megszervezték, erről a tábor szervezőinek is tudnia kellett. 

A programpont után az újságírók is megpróbálták szóra bírni a fideszes EP-képviselőt. A lap beszámolója szerint miközben Deutsch az előadói sátorból az autójához igyekezett egyebek mellett azt a kérdést kapta, hogyan lehetséges, hogy nem tud az Új Szó meghívásáról. Erre azonban már egyáltalán nem válaszolt, hanem gyakorlatilag az újságírók elől menekülve beült az autójába és elhajtott.