LMP: Kósa Lajoson a világ szeme

LMP: Kósa Lajoson a világ szeme

Az LMP frakciója a szociális törvény vitájában (Forrás: Kanász-Nagy Máté/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább folytatja a szociális törvény tervezett módosítása elleni tiltakozást az LMP, ezúttal a fideszes Kósa Lajost is bevonták.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a tervezett módosítás szerint az államnak gyakorlatilag csak a legvégső esetben lenne felelőssége a szociális ellátásban. Több ellenzéki képviselő az obstrukció eszközéhez is nyúlt, a szerdán délelőtt elkezdődött parlamenti vitát nem engedték lezárni egészen csütörtök reggelig, hanem folyamatosan felszólaltak. Ebben végig részt vett az LMP ötfős frakciója is.

Kanász-Nagy Máté, a zöldpárt országgyűlési képviselője szombaton arról beszélt, hogy a javaslat legközelebb jövő szerdán kerül napirendre, mégpedig a parlament honvédelmi bizottságában. (Azért ott, mert egy salátatörvény része, amelynek címe egyébként „Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról – a szerk.) A bizottság elnöke a fideszes Kósa Lajos, akinél azt kezdeményezik, hogy hívja meg a vitára az összes releváns szereplőt. A politikus arra hivatkozott, hogy nem lehet egy ilyen szabályozást elfogadni széleskörű társadalmi egyeztetés nélkül, ráadásul az Európai Bizottságnak is azt ígérték, hogy több lesz a párbeszéd ezentúl. – Kósa Lajoson az ország szeme – fogalmazott az LMP-s képviselő.