Lőfegyvereket rejtegetett és életveszélyesen megfenyegette családját – elfogták a szobi férfit

Lőfegyvereket rejtegetett és életveszélyesen megfenyegette családját – elfogták a szobi férfit

Lőszereket is találtak a szobi házban a váci rendőrök 2023. júniusában. (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy feljelentés alapján indult be a rendőrségi gépezet Vácon, miután június 15-én valaki arra hívta fel a figyelmüket, hogy O. Zoltán évek óta erőszakos feleségével, terrorizálja, bántja és fenyegeti, szobi otthonukban pedig lőszereket és lőfegyvereket tart, amelyeket bármikor és bárki ellen képes és hajlandó lenne használni – írja a Police.hu.

A feljelentő szerint az illető tudatmódosítókat használ, olyankor még agresszívebb és kiszámíthatatlanabb. A rendőrség még aznap délután akcióba lépett, és segítségül hívta a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét. O. Zoltán előállítása után bűnügyi technikusok lepték el a szobi ház minden helyiségét, ahol tetemes mennyiségű lőszert, lőfegyvert, lőport, kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. Órákig tartott a kutatás, mivel az engedély nélkül tartott eszközök közül nem mindegyik hevert feltűnő, látható helyen. Az egyik lőfegyvert egy WC-tartályból, a másikat a lefolyóból kellett kipecázniuk. A helyszíni szemle végén, a fegyverszakértővel kiegészült standolás eredménye: 2 éles lőfegyver, 897 darab, különböző kaliberű lőszer, közel 1,5 kg lőpor, valamint már cigarettába sodort, kábítószergyanús anyag, valamint a célszemély THC-re és BZO-ra pozitív gyorstesztje.

O. Zoltánt három bűncselekménnyel gyanúsították meg kihallgatásán. A lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének, a kábítószer birtoklása, valamint a kapcsolati erőszak vétségének közlése után a férfi nem vallott, a gyanúsítás ellen panaszt tett, mondván: „semmit nem követtem el”. Az azóta letartóztatott férfi ellen a Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást.