Lukácsi Katalin sem vesz részt Márki-Zay új pártjában

Lukácsi Katalin sem vesz részt Márki-Zay új pártjában

Lukácsi Katalin. Fotó: Egységben Magyarországért.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos után Lukácsi Katalin is jelezte, hogy nem kíván részt venni Márki-Zay Péter új pártjában. Az Egységben Magyarországért fedőnév alatt a tavaszi országgyűlési választáson egységesen induló ellenzéki pártok korábbi egyházpolitikai felelőse első ízben az Alfahírnek beszélt arról, hogy nem fog csatlakozni a kezdeményezéshez, amelyet elhamarkodottnak tart, ő pedig a következő időszakban a számvetésre kíván koncentrálni és más munkát keres.

Lukácsi Katalint, aki Márki-Zay csapatának egyik legaktívabb tagjaként tevékenykedett a kampány során, lapunknak is sikerült elérnie. Mint kifejtette, senkit nem érhetett váratlanul Márki-Zay pártalapítási szándéka, hiszen már erről beszélt a kampány idején is. Eredetileg ő is támogatta az ötletet, ám a választás „sokkoló eredménye” megváltoztatta a véleményét. – Amíg nem vonjuk le a tanulságokat, addig felelőtlenség előrerohanni. Számomra most a számvetés, a szembenézés és a megtisztulás ideje van itt. Ezért nem indulok semmilyen posztért a Mindenki Magyarországa Mozgalom májusi tisztújítóján sem – fogalmazott Lukácsi Katalin, aki megjegyezte azt is, tudja, hogy sokan vannak olyanok Márki-Zay Péter körül, akik szerint most van itt a pártalapítás pillanata, de ő másképp gondolja ezt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter hétfő reggel írt arról Facebook-oldalán, hogy megalakítja a „civilek pártját”. – Egy olyan jobbközép irányultságú néppártot építünk, amelyben ott vannak a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is – közölte a hódmezővásárhelyi polgármester, aki ellenzéki miniszterelnök-jelöltként vett részt és maradt alul az idei országgyűlési választáson. A pártalapítással kapcsolatos kérdésekre a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán fognak pontot tenni.

A bejelentésre a Facebookon reagált Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője, aki szintén annak a véleményének adott hangot, hogy a pártalapítás ötlete elsietetett és nem kellően megalapozott.