Luxuslakókocsival őrzi a rendőrség Kásler Miklós házát

Luxuslakókocsival őrzi a rendőrség Kásler Miklós házát

Kásler Miklós (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert budakeszi, Makkosi úti ingatlanában éjszakánként egy rendőrautóból őrzik – írta meg még nyáron a sajtó. Most a Népszava megtudta, hogy a rendőrautót mostanra egy luxuslakóbuszra cserélték, ahová rendőrök költöztek be, pluszban pedig egy jelzés nélküli civil rendőrautóval is kiegészítették.

De hogy miért őrzik a minisztert, nem derült ki. Nyáron az ORFK még azt közölte, hogy „a rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el, a szolgálatot.” A helyiek egy betöréssel magyarázták a rendőrök jelenlétét.

Az új információk után újra megkeresték az ORFK-t ahonnan meglepetésre – és korábbi közleményüknek súlyosan ellentmondva, már nem hivatkozván a közbiztonsági helyzetre - ezt a választ kapták: ,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

A Népszava megjegyezte, hogy miniszter esetében minden büntetőügy az ügyészségre tartozik, a Központi Nyomozó Főügyészség azonban nem árult el semmit kérdéseikre.